Många nyfikna på Gula linjen

Nyhet  Arenastaden, Nya tunnelbanan  2016-11-17
Nu är det kompletterande samrådet för Gula linjen avslutat och arbetet med att sammanställa alla synpunkter och yttranden börjar.

Under samrådet bjöds allmänheten in till två Öppet hus-kvällar, en i Vasastan och en på Mall of Scandinavia i Solna.

– Det är alltid roligt att komma ut och träffa människor som är intresserade av vad vi gör. Men att stå på Mall of Scandinavia var lite speciellt. Under dagen pratade vi med 350 – 400 personer, många som bara råkade passera förbi och som blev nyfikna på oss och vad det är vi ska bygga i deras närområde. Det hoppas jag att vi kan göra om, säger Malin Harders, projektchef för utbygganden av Gula linjen.

Oro för ventilationstorn

Ett 60-tal privatpersoner och cirka 35 myndigheter och andra remissinstanser har hört av sig med skriftliga synpunkter under samrådstiden. 

Många som bor i närheten av ett planerat ventilationstorn i Solna har hört av sig och är oroliga för hur detta ska påverka luftkvaliteten i området.

– Det är just för att få in synpunkter som vi har samråd, så det är bra att den här oron kommer fram nu, innan vi börjar bygga. Vi tar alla synpunkter på allvar och det här är en fråga som vi kommer att jobba vidare med under vårt fortsatta arbete, säger Malin Harders.

Bra att Odenplan inte grävs upp

Många som hört av sig är väldigt nöjda med att Odenplan inte behöver grävas upp igen, eftersom det inte längre ska byggas en ny plattform där, även om det fortfarande finns en oro för hur stora störningarna kommer att bli under byggtiden.

En annan vanlig synpunkt är att Gula linjen inte borde ha en egen färg, utan vara grön istället:

– Det uppdrag vi har är att bygga en ny Gul linje, med nya spår mellan Arenastaden och Odenplan och sen delar Gula och Gröna linjen på spåren på vägen söderut. Det var också en tävling 2014 om vilken färg den nya linjen skulle få – då valde stockholmarna gult säger Malin Harders.

Nu kommer alla synpunkter att sammanställas, för att så småningom besvaras i en samrådsredogörelse. 

 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00