Arbete med tunnelbanan mellan Sicklavägen och Sickla kanal

Aktuellt  Hammarby Sjöstad/Luma, Sickla  2023-09-25

Arbetet med tunnelbanans Blå linje från Kungsträdgården till Nacka närmar sig området mellan Sicklavägen och Sickla kanal i Hammarby Sjöstad. Den nya tunnelbanan byggs helt under marken. Tunnlarna byggs från två håll för att mötas strax nordöst om Sickla kanal. Det innebär att större delen av tunnelarbetet i det här området görs från Sicklahållet. Orsaken till det är att arbetet är uppdelat i två olika entreprenader med olika omfattning och tidplan.

På kartan visas hur långt tunnlarna är utsprängda till och med september 2023 (grönmarkerat).

Det grönmarkerade området visar vilka delar av tunnelsystemet som är utsprängt hittills i år. Klicka på bilden för att se den i större format.

Så kan du påverkas

Tunnlarna byggs genom bergborrning och sprängningar som skapar buller och vibrationer som kan påverka dig som bor i närheten. Arbetet märks som mest när tunnelarbetet pågår precis under en byggnad. Varje månad uppdateras en karta här på vår webb som visar hur mycket av tunnlarna som har sprängts ut och var tunnelarbetet pågår den närmaste tiden.

Framdriftskarta som uppdateras varje månad

Sms före sprängning

Om du vill veta när vi spränger kan du anmäla dig till vår sms-tjänst. Då får du ett sms 30 minuter före varje sprängning.

Anmälan sms-tjänst

Arbetstider

Bergborrning och andra stomljudsalstrande arbeten i tunnlarna görs helgfria vardagar klockan 07–22. I tunnlarna från Sickla görs även bergborrning på lördagar klockan 09–17. Där tunnlarna ligger långt ifrån bostäder kan stomljudsalstrande arbete göras dygnet runt.

Tunnelsprängningar kan ske alla dagar i veckan klockan 07–22. Vilka dagar vi spränger och hur ofta beror på hur arbetet framskrider.

Tidplan

Arbetet med tunnlarna mellan Sicklavägen och Sickla kanal planeras pågå till cirka år 2025. Därefter ska alla byggnader och tillhörande konstruktioner byggas klart ovan och under jord. Spår, el och olika tekniska system ska installeras och testas innan tunnelbanan kan tas i drift. Trafikstart är år 2030.

Mer information

I början av året skickades mer information om tunnelbanans arbete med brev till ditt område. Informationen finns att ta del av på följande länk:

Broschyr om arbetet med tunneln mellan Sickla och Hammarby kanal (februari 2023)

Information om arbetet med tunnelbanan uppdateras löpande här på vår webb:

Tunnelbanans arbete i Sickla
Tunnelbanans arbete i Hammarby sjöstad/Luma

På vår webb finns mycket annan information att ta del av, bland annat:

Så bygger vi
Så spränger vi
Sprängningar och störningar

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.