Framdriftskartan för mars uppdaterad

Avisering  Gullmarsplan, Johanneshov, Mårtensdal, Slakthusområdet, Sockenplan, Sundstabacken  2023-03-07

Vi fortsätter spränga ut spår- och servicetunnlar norr och söderut. I norr sprängs det nu under vatten i Hammarby kanal. På station Gullmarsplan pågår sprängningar under våren för hisschaktet.

I höjd med Hovet sprängs tunnlar i riktning mot Sockenplan. Vid Sockenplan pågår sprängning norrut. På vår framdriftskarta kan du se hur långt vi har kommit och hur mycket bergarbeten som planeras till och med vecka 12. Kartan uppdateras var fjärde vecka.

Störs du av våra arbeten?
När vi passerar nära dig kan det höras extra mycket när vi borrar och spränger i berget. När tunnelfronten har passerat avtar ljudet.

Bergborrning och sprängningar kan ske helgfria vardagar klockan 07-22.00 och i vissa fall helger. Blir du störd av arbetena kan du kontakta oss. Fyll i formuläret anmäl störning  på sidan nyatunnelbanan.se/kontakt. Om du har frågor eller behöver hjälp att anmäla störningen är du välkommen att kontakta SL kundtjänst på telefon 08-600 10 00. I vissa fall kan vi erbjuda tillfällig vistelse som ett komplement till din bostad. Det gäller framförallt dig som är hemma på dagarna eller har särskilda behov. . Läs mer om tillfällig vistelse.

Sprängvarning
Vill du ha ett meddelande 30 minuter innan vi spränger? Anmäl dig till vår tjänst för sprängvarning på nyatunnelbanan.se/sms eller kontakta SL kundtjänst.

Undrar du något?

Skriv till SL:s kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.