Spontning startar v 8 vid den nya tunnelbaneuppgången vid Rökerigatan

Avisering  Slakthusområdet  2022-01-24

Vi bygger två stationsuppgångar i Slakthusområdet. Den norra, vid Rökerigatan, har hägnats in med plank. Vecka 8 inleds spontarbeten. Det är metallrör som borras ned i marken för att skapa stadga för jordmassorna.

Litet senare i vår sker samma arbeten vid den södra uppgången,  Charkmästargatan/Hallvägen. Arbetet kan komma att höras i närområdet i form av stomljud som är svåra att skärma av.
Vi arbetar helgfria vardagar mellan kl 7-19.

Parallellt pågår sprängningsarbeten för spårtunnlar. Arbetet rör sig från Gullmarsplan i riktning mot Sockenplan. Tunnlarna beräknas nå Slakthusområdet under våren.

Säkra upp dina föremål
Fastighetsägare, verksamheter och vanliga hushåll har själva ett ansvar att säkra upp föremål som kan påverkas när det vibrerar. Det kan t ex vara att se till att tavlor och andra föremål inte rör sig. Läs mer om hur du gör detta samt hur vi besiktigar, erbjuder tillfällig vistelse och hur man anmäler en skada.
Läs mer här.

Följ arbetet här.

Så påverkas du när tunnlarna växer fram
Vi arbetar dygnet runt med flera arbetsmoment som t ex borrning, tätning av berg, sprängningar, transporter och knackning av berg. När vi spränger vibrerar det och sprängsalvorna varar några sekunder. Tunnlarna utvecklas med 5-8 meter/vecka. Enligt vår miljödom får vi låta olika mycket olika tider på dygnet beroende på vad vi gör och hur arbetet låter. Sprängning eller borrning kan upplevas på långt håll men vi mäter kontinuerligt vibrationer och hur hus och omgivning påverkas.

Sprängningar kan ske helgfria vardagar 7-22.

Vill du ha ett sms 30 minuter innan vi spränger?
Anmäl dig här

Den 26 april planerar vi för ett öppet hus i Palmfelt center, mer info kommer.
Håll dig uppdaterad vad som händer i Slakthusområdet genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

 

Undrar du något?

Skriv till SL:s kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.