Skip to main content

Förlängd avstängning gång- och cykelväg vid Skvaltan

Förlängd avstängning gång- och cykelväg Skvaltan
Gång- och cykelvägen förbi tunnelbanans arbetsområde vid Skvaltan kommer att vara stängd till och med slutet av november.  

Publicerad 2020-09-23

Mellan Jarlaberg/Skönviksvägen och Skvaltans väg/ICA Maxi går en gång- och cykelväg i en tunnel under Värmdöleden. Sedan i somras är gång- och cykelvägen tillfälligt avstängd på grund av arbeten för Blå linje till Nacka. Arbetet har tagit längre tid än beräknat och avstängningen är förlängd till slutet av november. Under avstängningen hänvisas gående och cyklister till gångbron mellan Jarlaberg och Nacka Forum (se karta). 

Klicka på kartan för att se den (inklusive teckenförklaring) i ett större format. 

 Avstängningen är helt nödvändig för att gång- och cykeltrafik ska kunna passera förbi arbetsområdet under resten av byggtiden för tunnelbanan, säger Lars Martinsson, projektledare arbetstunnlar, Region Stockholm. 

I området vid Skvaltan byggs en arbetstunnel som behövs för tunnelbanans utbyggnad. Under avstängningen av gång- och cykelvägen byggs en tillfällig gång- och cykelbro som behövs för att gående och cyklister ska kunna passera förbi arbetsområdet under resten av byggtiden för utbyggnaden av tunnelbanan. Trafikstart för Blå linje till Nacka är år 2030. 

Läs mer om arbetet på sidan Arbeten vid Skvaltan

 

 

2020-11-04