Skip to main content

Dags för sprängstart vid Örbyleden

Efter veckor av förberedelser startar nu sprängarbetena vid nya tunnelbanans arbetsområde i Hökarängen.

Publicerad 2021-06-24

(Bild: Arbeten pågår med att täta berget så att grundvatten inte läcker in vid sprängning. Foto: Region Stockholm)  

Den första sprängningen vid Örbyleden är planerad till måndag den 28 juni klockan 10:00. Till en början kommer sprängningar att kunna ske vardagar klockan 10:00 och 14:00. I samband med sprängning stängs Örbyleden och närliggande gång- och cykelbanor av tillfälligt. 

När arbetet efter några månader rört sig en bit in i berget kommer trafikavstängningarna och de fasta sprängtiderna att upphöra. Alla sprängningar aviseras med en serie korta signaler. Efter sprängningen kommer en längre signal. 

Nya tunnelbanans arbetsområde vid Örbyleden.

Spränginformation per SMS 
Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans SMS-tjänst för spränginformation. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna.

Klicka här för att anmäla dig till spränginformation per SMS

Högdalsdepån byggs ut 
När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån i södra Stockholm byggas ut. En uppställningshall under jord och en ny spårtunnel som ansluter depån och tunnelbanans Farstagren ingår i planerna.  

Vid Örbyleden i Hökarängen bygger Region Stockholm den arbetstunnel som behövs för att uppställningshallen och spårtunneln ska kunna byggas. Arbetstunneln kommer att användas för att transportera ned maskiner och personal under jord och transportera upp det berg som sprängts ut. 

Läs mer: Högdalsdepån är hjärtat i nya tunnelbanan

 

2021-06-30