”Det har varit väldigt lärorikt”

Nyhet  Nya tunnelbanan  2019-08-26
Dana Trabulsi och Lina Saad har sommarjobbat med utbyggnaden av tunnelbanan och fått en inblick i alla olika delar.

Publicerad 2019-08-26

– Det händer något nytt varje dag här och att jobba med nya tunnelbanan har väckt ett stort intresse hos mig för infrastrukturprojekt, säger Dana Trabulsi, som har jobbat med utbyggnaden av Blå linje till Gullmarsplan, Slakthusområdet och Sockenplan.

– Jag har fått ett större intresse för just tunnelbaneprojekt. Det känns otroligt spännande att få vara med och bygga upp en så viktig del som framtidens kollektivtrafik i min egen hemstad, säger Lina Saad, som har jobbat med utbyggnaden till Barkarby.

Nu är de båda snart tillbaka på sina utbildningar till civilingenjörer på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Med sig tar de en större inblick i byggprocessens olika delar och hur det är att jobba med ett stort infrastrukturprojekt:

– Eftersom det är så stort har jag fått träffa många erfarna människor inom olika arbetsområden, vilket har varit väldigt lärorikt, säger Dana Trabulsi.

– Jag älskar utmaningar och det kan verkligen inte bli mer utmanande och samtidigt får jag vara med och bidra till samhällsnytta, säger Lina Saad.

På bilden (från vänster): Dana Trabulsi och Lina Saad.

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00