Skip to main content

Ex-jobb vägen till fast jobb

William Kenttä
För ett år sen pluggade William Kenttä fortfarande på KTH. På högskolans arbetsmarknadsdagar Armada fick han upp ögonen för att göra sitt ex-jobb om nya tunnelbanan. Idag är han anställd som projektingenjör på förvaltning för utbyggd tunnelbana.

Exjobbet om nya tunnelbanan och klimatmålen som William Kenttä skrev ihop med en kompis var vägen till jobbet som projektingenjör för utbyggnaden i söderort, ett jobb som han trivs med:

Det här är bland det mest spännande som finns om man är intresserad av stadsutveckling! Det är svårt att föreställa sig hur viktig tunnelbanan är för Stockholm, den har format och kommer att forma staden, under väldigt lång tid framöver. Tunnelbanan är ju som ett skelett för hela staden, den avgör var vi bor och var vi jobbar.

Den 21 och 22 november är det återigen dags för Armada på KTH. Ett tillfälle för ingenjörsstudenter att ta reda på mer om olika branscher, men minst lika mycket en möjlighet för framtida arbetsgivare:

Det är viktigt för oss att berätta för studenterna om alla de spännande och utmanande jobb som finns för ingenjörer hos oss. Landstingets satsning på utbyggd kollektivtrafik är historiskt stor och vi kommer att behöva många nya medarbetare de närmaste åren, säger Mårten Frumerie, förvaltningschef för tunnelbaneutbyggnaden.

William Kenttä och många andra medarbetare och chefer kommer att vara på plats på Armada för att berätta om tunnelbanan och svara på frågor.

Läs hela intervjun med William Kenttä och intervjuer med andra medarbetare under fliken Om oss

 

2019-01-29