Skip to main content

Halvtid i samråd på nytt sätt

Johan Tjerneng och en karta med kommentarer.
Just nu finns chansen att tycka till om vilken väg tunnelbanan mellan Fridhemsplan och Älvsjö ska gå. Med nya tider föds också nya sätt att ordna samråd.

 – Under samrådet samlar vi in så mycket kunskap och så många perspektiv som möjligt, så att vi har ett riktigt bra underlag när det är dags att välja väg, säger Jörgen Altin, huvudprojektledare för tunnelbanan till Älvsjö. 

Läs mer om de aktuella alternativen

I vanliga fall innebär samrådsperioden flera öppna hus, där man kan titta på kartor, ställa frågor, diskutera och ta en kopp kaffe med experter från nya tunnelbanan. Men det går ju inte i år. Mötena ersätts delvis av tre digitala möten, varav det första är tisdag 15 juni (se längst ner på sidan för tid och information).

Men vi ville också hitta ett sätt att få till just den där diskussionen runt en karta, som ofta uppstår på ett fysiskt samråd. Därför har vi tagit fram något som vi kallar för en dialogkarta, berättar Johan Tjerneng, kommunikationsansvarig för tunnelbanan till Älvsjö. 

I dialogkartan kan man klicka på en punkt som man är intresserad av och ställa en fråga som blir besvarad av någon som jobbar i projektet. Alla frågor och svar ligger kvar i kartan, så att man se vad andra har undrat. 

Vi har fått in många frågor den vägen, så många att vi ibland har haft lite svårt att hinna med att svara, säger Johan Tjerneng, som lovar att alla kommer att få svar så småningom. 

Tyvärr har vi inte kommit i mål med att kunna samla in formella synpunkter via kartan, det sprack av GDPR-skäl. Däremot läser vi allt och det finns tydlig information om hur man ska göra för att få med sin synpunkt i vår fortsatta planering.

Samrådet för tunnelbanan till Älvsjö pågår mellan 2 och 30 juni. I samrådsportalen hittar du förutom dialogkartan allt material och information om hur du skickar in din synpunkt. 

 

Välkommen på digitalt samrådsmöte!

15 juni klockan 16–18

17 juni klockan 18–20 

21 juni klockan 18–20

Länkar läggs upp samma dag som mötet hålls. Du hittar länkarna via samrådsportalen

2021-06-14