Skip to main content

Klart med datum för samråd om Nacka och söderort

Vill du veta hur de nya tunnelbaneentréerna och den färdiga tunnelbaneanläggningen kan se ut? Snart är det dags för samråd om utbyggnaden till Nacka och söderort. 

Onsdag 9 november börjar samrådet. Då kommer alla samrådshandlingar att publiceras på webben, liksom nya skisser på stationsentréerna och tre korta filmer om utbyggnaden. Samtidigt kommer vi även att berätta vilket alternativ för arbetstunnel vid Hammarby Kanal som vi går vidare med. 

Fyra Öppna hus

Under samrådsperioden bjuder vi in till fyra Öppna hus. Där kan du få mer information, se kartor och kanske viktigast av allt, möta många av de experter som jobbar med utbyggnaden av tunnelbanan och ställa dina frågor till dem: 

  • Tisdag 15 november, kl. 15–19, Ersta konferens, Erstagatan 1K, Södermalm
  • Måndag 21 november, kl. 15–19, restaurang EnArena Globen, Palmfeltsvägen 1
  • Tisdag 29 november, kl. 15–19, Quality Hotel Nacka, Värmdövägen 84, Sickla
  • Torsdag 1 december, kl. 15–19, Fryshuset, lokal Klubben, Mårtensdalsgatan 6, Hammarby sjöstad
Slut i december

Samrådet avslutas torsdag 8 december. Nästa steg i den formella processen är att järnvägsplanen ställs ut för granskning i vår, innan den skickas till Trafikverket för fastställelse. Under våren kommer också projektets tillståndsansökan – som reglerar bland annat grundvattenfrågor och byggstörningar – att lämnas in till mark- och miljödomstolen. 

 

2019-01-29