Skip to main content

Mindre trängsel på Gullmarsplan

Ny utökad plattform på Gullmarsplan
Under åtta veckor har tunnelbanetrafiken mellan Gullmarsplan och Globen varit avstängd i sommar. Idag släpptes trafiken på igen och resenärer som åker norrut från Gullmarsplan kan glädjas åt en dubbelt så bred plattform som tidigare.

Publicerad 2020-08-17

Anledningen till den utökade plattformen var att ett av spåren innan, kolliderade med det planerade läget för hissarna till den nya Blå linjen. Spåret har nu byggts ihop med mittspåret och plattformen har byggts ut över tidigare spår.

– Plattformen är 500 kvadratmeter större än tidigare, säger Carolina Ekelund, projektledare för utbyggnaden vid Gullmarsplan. Det känns skönt att resenärerna nu har lite mer plats när hösten kommer och fler väljer kollektivtrafiken. Det är aldrig roligt att stänga av kollektivtrafik för dem som verkligen behöver åka och i år var det extra känsligt under coronapandemin. Vi har jobbat under dygnets alla timmar och noga följt utvecklingen av resenärsströmmar.

En gemensam samverkan med många olika aktörer har bidragit till det bra resultatet. Nu får alla tålmodiga resenärer mer plats i höst.

– Tack vare bra planering och duktig personal klarade vi arbetet i tid, säger Carolina Ekelund.

På bilden: Den breddade plattformen klar att användas.

2020-08-20