<--Google tag manager--> <-- --> <-- End Google Tag Manager --> Skip to main content

Missa inte tunnelbanan till Älvsjö

Tunnelbanekarta med ny linje
Nya tunnelbanans nyaste uppdrag är att bygga tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö. Nu finns den nya linjen med i filmen om utbyggnaden. 

Publicerad 2020-06-23

Med sex planerade stationer, närmare en mil bergtunnel och 48 500 nya bostäder i närområdet är tunnelbanan till Älvsjö en viktig del av tunnelbaneutbyggnaden i Stockholm. Nu finns den även med i den femte versionen av filmen om hela tunnelbaneutbyggnaden.  

 – Sen vi gjorde den första filmen 2015 har den visats över 570 000 gånger på Youtube.  Det som är så bra med den är att den på ett överskådligt sätt förklarar var och vad vi ska bygga och även varför nya tunnelbanan behövs.

 – Med den här uppdateringen får vi med även den nya sträckan, säger Marianne Dunér, kommunikationschef på Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana. 

Beslutet att bygga tunnelbana till Älvsjö togs 2017 och i höstas började det tidiga planeringsarbetet:  

– Vi är i full gång. Det första som händer är att vi tar fram en lokaliseringsutredning.  En viktig del i arbetet är att lyssna på synpunkter från både allmänheten och andra intressenter. Vi planerar just nu för de första mötena under senhösten 2020, säger Jörgen Altin, huvudprojektledare för tunnelbanan till Älvsjö.  

Byggstarten är planerad till 2025. Vill du veta mer om tunnelbanan till Älvsjö? Nu är webben  uppdaterad med flera nya sidor om det nya jätteprojektet.  

Filmen kan du se på nya tunnelbanans youtube-kanal.

2020-06-23