Ny stadsmiljö skapas kring tunnelbaneuppgång

Nyhet  Barkarby, Nya tunnelbanan  2020-09-02
I september-oktober startar arbetet med den första tunnelbaneuppgången i Veddesta. Kring den ska Järfälla kommun skapa en helt ny stadsmiljö.

Publicerad 2020-09-02
 
Uppgången mot Veddesta ligger vid den sydvästra änden av Barkarby station. Den ligger 300 meter från järnvägen och den kommande bytespunkten mellan tunnelbana, pendeltåg, regionaltåg och bussar, som nås från den nordöstra änden av stationen.

Nära Veddesta centrum kommer Region Stockholm först att utföra arbeten ovan mark för tunnelbaneuppgången, men sen ska en helt ny stadsdel växa fram.

– Runt omkring tunnelbanan bygger vi en dynamisk och upplevelserik stadsmiljö med bostäder, kontor, handel, service och upplevelser, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla kommun.

– Vi vill utnyttja det centrala läge som skapas med tunnelbanan till fullo. När du kommer upp från tunnelbanan ska du komma upp i en stadsmiljö där du vill vara och stanna kvar. Det kommer att bli en livfull plats med bostäder, lokaler för kontor och lärande, restauranger, kaféer, handel, service och härliga promenadstråk där människor och företag får möjlighet att mötas, utvecklas, leva och må bra, säger hon.

Kvarteren runt tunnelbanestationen ska vara klara när tunnelbanan öppnar 2026.

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00