Nya provborrningar i Hökarängen

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2021-05-10
Region Stockholm undersöker marken inför byggandet av nya el- och vattenledningar som behövs för anslutningsspåret mellan Högdalsdepån och tunnelbanans Farstagren.

Publicerad 2021-05-10

I samband med att Region Stockholm bygger ut tunnelbanedepån i Högdalen byggs också en underjordisk uppställningshall och ett anslutningsspår till tunnelbanans Farstagren. Under vecka 20 kommer regionen att undersöka marken intill tunnelbanespåret söder om Hökarängens station för att få en bättre förståelse för hur jord och berg ser ut inför bygget av nya el- och vattenledningar som planeras.  

Undersökningarna genomförs med hjälp av provborrningar och arbetet kommer att pågå vardagar under vecka 20, klockan 07:00-19:00. Totalt är det 11 punkter inom området som ska undersökas. Buller från borrmaskiner kan förekomma under arbetets gång och gång- och cykelvägar i området kan tillfälligt komma att användas av maskiner som transporteras till och från borrpunkter.

Högdalsdepån byggs ut  
När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån byggas ut. En ny spårtunnel byggs för att ansluta depån till tunnelbanans Farstagren, så att tågen kan komma in och ut via både Högdalen och Hökarängen. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen beräknas ta fem år.  

Läs mer: Högdalsdepån är hjärtat i nya tunnelbanan

 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00