<--Google tag manager--> <-- --> <-- End Google Tag Manager --> Skip to main content

Nya tunnelbanan kommer närmare

Martin Hellgren
Byggprojekt behöver ha bra relationer till de som påverkas. Nu har omkring 60 medarbetare flyttat till Hammarby sjöstad.
 

Publicerad 2019-09-25

Region Stockholms nya lokaler ligger i kvarteret Luma i Hammarby sjöstad – ett område som kommer att påverkas av arbeten när Blå linje till Nacka och Söderort byggs. 

– Det tycker jag är bra för det ger oss förståelse för vad andra upplever när vi spränger och borrar. Det är viktigt att vi syns och att de som påverkas av våra arbeten har någon de kan vända sig till. Vi ska vara tillgängliga, säger Martin Hellgren, avdelningschef.

"Som att komma hem till oss"
I entrén till de nya lokalerna planeras en permanent utställning så att det går att se vad det är som ska byggas och hur arbetet går framåt. Det kan också bli öppna informationsmöten i lokalerna i framtiden.

– Det blir lite som att komma hem till oss, vilket jag tror kan ge bra möten. Det blir lite avdramatiserat genom att både vi som bygger och de som påverkas är på hemmaplan, säger Martin Hellgren.

Snart finns vi även i Järfälla
De som arbetar med utbyggnaden av tunnelbanans Blå linje till Barkarby flyttar också snart till ett projektkontor i Järfälla. De medarbetare som arbetar med Gul linje till Arenastaden sitter redan vid Torsplan, nära en av de kommande uppgångarna för station Hagastaden. 

 

2019-09-25