Skip to main content

Snart börjar vi spränga vid Högdalsdepån

Arbetet med att bygga ut Högdalsdepån går in i ett nytt skede och snart kommer arbetet att märkas av mer i området. 

Publicerad 2021-03-19

Under vecka 12 kommer Region Stockholm att påbörja sprängarbeten i området söder om tunnelbanedepån i Högdalen. Sprängningarna är en del i arbetet med att förbereda marken och utvidga depåområdet för att göra plats för nya spår och servicebyggnader.

– Om man befinner sig eller bor i närheten av våra sprängarbeten kan man märka av buller och vibrationer. Det kan upplevas som obehagligt men är inte farligt, säger Cornelia Stüffe Park, handläggare för omgivningspåverkan.

Arbetstider
Sprängningar kan förekomma vardagar mellan klockan 09:00 och 14:00. Det aktuella arbetet beräknas pågå under fem veckors tid. Sprängningar kommer sedan att ske sporadiskt under hela utbyggnaden av Högdalsdepån. 

Läs mer: Högdalsdepån är hjärtat i nya tunnelbanan

Få ett SMS inför varje sprängning
Om du vill bli förvarnad varje gång vi spränger i ditt område kan du anmäla dig till vår SMS-tjänst för spränginformation. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna. När du är anmäld kommer du att få ett sms cirka 30 minuter före varje sprängning. Behöver du hjälp eller har några frågor? Kontakta vår kundtjänst

Klicka här för att anmäla dig till spränginformation per SMS

Högdalsdepån byggs ut
När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån byggas ut. En ny spårtunnel byggs för att ansluta depån och tunnelbanans Farstagren, så att tågen kan komma in och ut via både Högdalen och Hökarängen. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen beräknas ta fem år.  

Klicka här för att läsa mer om utbyggnaden av Högdalsdepån
 

 

2021-03-24