Skip to main content

Snart dags för första upphandlingen

Pia Lindberg Nedby
Efter flera år av förberedelser ska de första entreprenaderna handlas upp. En viktig milstolpe för upphandlingchef Pia Lindberg Nedby.

Publicerad: 2018-02-19

Den första upphandlingen som kommer att skickas ut är för tre arbetstunnlar i Barkarby. I maj är det dags:

 Det här har vi lagt grunden till sedan 2014, så det är stort för oss, säger Pia Lindberg Nedby, chef för upphandlingsenheten.

Hon blir ofta kontaktad av företag från hela världen som vill veta mer om entreprenaderna. Pia Lindberg Nedby åker också runt och berättar om tunnelbanan på allt från infrastrukturmässor till ambassader och det kommer ofta delegationer på besök till förvaltningen.

Det är välkommet med all kontakt! Och vi märker verkligen att intresset för att vara med och bygga ut tunnelbanan är stort. Inte minst var det tydligt på höstens leverantörsdag, med närmare 300 besökare från 18 olika länder, säger Pia Lindberg Nedby.

Leverantördsdag även i år

Även nu i höst kommer det att ordnas en leverantörsdag, med senaste information om alla de entreprenader som ska utföras innan tunnelbanan är redo att tas i bruk.

Men det var ju längesen det byggdes tunnelbana i Stockholm, finns kompetensen där ute?

Ja! Vi har inte byggt tunnelbana, men entreprenörerna har ju det. Det byggs tunnelbana på många håll i världen – Helsingfors, New York, Barcelona... Och här hemma har vi ju byggt både Citybanan och vägtunnlar, så erfarenheten finns absolut.

 

Har hittar du allt om kommande upphandlingar, vilka krav som ställs och hur man gör för att lämna anbud.

Där kan du även anmäla dig till vårt nyhetsbrev om upphandling, som kommer ut cirka fyra gånger om året. 

 

2019-02-04