Skip to main content

Träffa oss på söndag vid Sundstabacken

Nyfiken på utbyggnaden av Blå linje söderut? Nu på söndag har du möjlighet att ställa frågor om utbyggnaden av tunnelbanan och få veta vad vi gör. Välkommen till området vid vår arbetstunnel, nere vid vattnet, klockan 13-15.30. Vi bjuder på fika.

Publicerad 2020-10-15

Vi bygger nu på flera platser i området. Arbetstunneln vid Sundstabacken ska användas för transport av bergmassor när vi börjar bygga själva spårtunneln. På Gullmarsplan ska vi bygga en ny plattform 70 meter under jord som nås med effektiva snabbhissar. Det blir även en ny uppgång i Mårtensdal, nära anslutning till Tvärbanan. En arbetstunnel är även påbörjad i Hammarby sjöstad.

När tunnelbanans Blå linje byggs ut till Söderort förändras mycket. Inte bara resmönster och nya stationer. Området kring Gullmarsplan kommer t ex utvecklas med både bostäder, kultur, mat och kontor när nya Slakthusområdet växer fram. Där blir det också en ny tunnelbanestation med två uppgångar i höjd med Tele2 arena och Globen.

Det här är bara en liten del av utbyggnaden av tunnelbanan. Totalt byggs 18 nya stationer och tre mil nya spår. Välkommen på söndag och prata tunnelbana med oss!

Plats: Sundstabacken, vid vårt arbetsområde nere vid vattnet
Tid: Söndag 18/10, klockan 13-15.30

2020-10-16