Vill du veta ännu mer om tunnelbanebygget?

Nyhet  Nya tunnelbanan  2020-09-24
Korta och långa filmer, nedslag på arbetsområden och intervjuer med medarbetare. Det får du om du följer nya tunnelbanans sociala kanaler.

Facebook är fokus på nära nyheter, som ofta handlar om vilka arbeten som pågår just nu. Men där finns också en hel del bilder och filmer som förklarar komplicerade skeenden. Sidan ska både vara användbar för den som bor eller jobbar i närheten av något byggområde och spännande och intressant för den som mest är nyfiken.

Vi startade vår sida för precis ett år sedan, när vi äntligen var igång ordentligt med våra byggen. Det är ju nu som våra arbeten påverkar de som bor i närområdena, och som vi har en massa häftiga bilder att visa upp, säger Emma Sahlman, pressansvarig på förvaltning för utbyggd tunnelbana.

Olika målgrupper

Linkedin är målgruppen en helt annan. Här är nyheterna riktade till leverantörer som vill vara med och bygga ut tunnelbanan och till andra som är intresserade av att jobba på förvaltning för utbyggd tunnelbana.

Det finns ett stort intresse i branschen för vad vi gör. På Linkedin har vi möjlighet att berätta både om stora upphandlingar, men också om hur vi jobbar dagligen med frågor som hållbarhet och arbetsrättsliga villkor, till exempel. Men om vi tittar på antalet tummar upp så är det alltid bilder från vara arbetsplatser som även branschfolk gillar mest, säger Emma Sahlman.

Visad en halv miljon gånger

På Youtube finns ett 40-tal filmer om nya tunnelbanan, där den mest sedda är filmen som handlar om hela utbyggnaden. 

Den har vi uppdaterat kontinuerligt när saker har ändrats under åren. Senast lade vi till utbyggnaden från Fridhemsplan till Älvsjö. Sammanlagt har filmen visats över 530 000 gånger på Youtube! Men vi har även filmer om byggteknik, påverkan på närområdet och en väldigt fin film för barn som visar hur vi bygger. Tanken är att den ska visas på skolor och förskolor där man hör våra arbeten, säger Emma Sahlman. 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00