Tunnelarbetet i Hökarängen startar igen

Nu fortsätter arbetet med den arbetstunnel som Region Stockholm bygger vid Örbyleden.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2022-08-31

I mitten av juli pausades borr- och sprängarbetet i arbetstunneln vid Örbyleden i Hökarängen. Borrarbetena kommer att starta under slutet av vecka 35, och den första sprängningen är planerad till vecka 36. Arbetet utförs i huvudsak vardagar klockan 07–22. 

Sprängsalvorna är över på några sekunder men borrningen pågår under längre tid. Borrning kan orsaka stomljud som kan höras som ett monotont hackande. Tunneln rör sig framåt ungefär 10–15 meter i veckan och ljuden avtar när fronten passerat din adress. 

Spränginformation i telefonen    

Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans sms-tjänst för spränginformation. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna.   

Klicka här för att anmäla dig till sms-tjänsten 

Här befinner sig tunnelfronten 

Du kan följa arbetet och tunnelfrontens position på den framdriftskarta som uppdateras var fjärde vecka. Du hittar kartan nedan eller på projektets startsida. 

Högdalsdepån byggs ut    

När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån byggas ut. En ny spårtunnel byggs också för att ansluta depån och tunnelbanans Farstagren, så att tågen kan komma in och ut via både Högdalen och Hökarängen. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen är klart 2026. 

Klicka här för att läsa mer    

Undrar du något?

Skriv till SL kundtjänst eller ring på 08-600 10 00