Viktigt tillstånd på plats för Gula linjen

Nyhet  Arenastaden, Nya tunnelbanan  2018-05-28
Mark- och miljödomstolen ger grönt ljus för tunnelbanan mellan Arenastaden och Odenplan.

Publicerad: 2018-05-28

Domstolen har beslutat om ett antal villkor för bland annat bullerstörningar och grundvattenpåverkan. Villkoren följer i stort sett förvaltningens förslag, med några skärpningar.

Det här är ett bevis på att vi har jobbat på rätt sätt och domstolens beslut är en viktig milstolpe för oss, säger projektchef Malin Harders.

Kalle Persson är ansvarig för arbetet med alla miljöprövningar för nya tunnelbanan. Han har erfarenhet från både Citybanan och Slussens ombyggnad och han menar att det här har gått fort. Det är bara fyra år sedan förvaltningen för utbyggd tunnelbana började planera nya tunnelbanan:

Stora infrastrukturprojekt tar ofta tio år att planera, men vi har jobbat mycket med samverkan och med att komma överens med alla parter. Vi har satsat på transparens och information om vad det är vi vill göra och det har gett utdelning, säger han.

Domen kom med så kallad verkställighet. Det innebär att även om domen överklagas så kan Gula linjen börja byggas.

Byggstarten har vi tänkt oss att ha första halvåret 2019, så vi börjar inte i morgon. Men att vi fått verkställighet betyder att domstolen känner sig trygg med vårt upplägg och med hur vi vill jobba, säger Malin Harders. 

 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00