Nattarbeten i Luma

För att minska trafikmängden dagtid från Hammarby Fabriksväg kommer mer arbeten ske på natten.

Nyhet  Södermalm  2022-01-21
Nattarbeten i Luma.

De arbeten som utförs nattetid är skrotning, alltså bortknackning av löst berg från tunneltak- och väggar, samt transporter av bergmassor.

– Det finns olika metoder för skrotning och vi kommer att använda en metod med lägre risk för störning, men arbetet kan ändå ge upphov till störande ljud, säger Aliaa Eddnan Hussein, byggledare.

Nya tunnelbanan har fått tillstånd av Miljöförvaltningen i Stockholms stad att utföra nattarbeten, trots att de kan låta en del. Arbetet följs upp genom kontinuerliga mätningar av buller.

Intensivare period
Arbeten nattetid planeras pågå till mitten på mars. Samtidigt intensifieras arbetet med fler sprängningar dagtid under perioden.

– Skälet till en mer intensiv period av sprängningar dagtid och arbeten nattetid beror på att bygget av arbetstunneln befinner sig i sitt slutskede, fortsätter Aliaa Eddnan Hussein.

Senare i vår börjar arbetet med bygget av station Hammarby kanal och arbetet med spårtunnlarna fortsätter.

Minska trafikflödet
Genom nattarbetet minskar antalet lastbilstransporter dagtid från Hammarby Fabriksväg. Nya tunnelbanan har även ansökt om tillfällig avstängning av Hammarby Fabriksväg på grund av projektets belastning på vägen, men fick avslag då vägen är viktig för andra företagstransporter i området.

Spränginformation i telefonen  
Om du vill ha ett SMS 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans SMS-tjänst för spränginformation. Läs mer här.

Anmäl störning eller skada 
Om du upplever en störning eller om något skulle gå sönder, kan du göra en störnings- eller skadeanmälan.

Klicka här för att anmäla en störning

Klicka hör för att anmäla en skada

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.