Grön linje till Arenastaden

Tunnelbanans Gröna linje ska förlängas från Odenplan till Arenastaden i Solna.

Det här bygger vi

Med nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden skapas nya resmöjligheter som är till nytta för många. Det kommer bli möjligt att åka direkt med Gröna linjen från söderort till Karolinska Universitetssjukhuset i Hagastaden, eller till Arenastaden med sitt utbud av kontor, shopping samt kultur- och sportevenemang.

Vid Odenplan ansluter spåren till tunnelbanans Gröna linje. Det är ännu inte beslutat var tågen från Arenastaden får sin slutstation i söder;  möjliga slutdestinationer är Gullmarsplan, Farsta eller Skarpnäck.

Byggtiden är 8 år och trafikstart är år 2028.

karta som visar den att nya sträckan knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan och får nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden.
Gröna linjen förlängs norrut från Odenplan med nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Klicka på kartan för att se den i ett större format.

Så långt har vi kommit

Framdriftskartan visar hur mycket av tunnlarna som har sprängts ut den 7 september 2023 och hur mycket bergarbeten som planeras till och med vecka 40.

I Hagastaden pågår tunnelsprängningar i norr- och södergående riktning. Norrut under Solnavägen, i nivå med Karolinska Universitetssjukhuset och söderut mot Vasastaden.

I Rudviken spränger vi från flera fronter. Söderut under Solnavägen i riktning mot Hagastaden och norrut mot Arenastaden.

I Arenastaden har vi sprängt ut en arbetstunnel från Dalvägen. Tunnelfronten befinner sig under Råsundavägen i riktning mot Frösundaleden.

Klicka på bilden för att se hela kartan.

Nyheter

Undrar du något?

Skriv till SL kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.