Arenastaden

Tunnelbanan ska byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden.

Det här bygger vi

Den nya linjen får färgen gul och knyts samman med den Gröna linjen vid Odenplan.

Utmed sträckan byggs de nya stationerna Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Från Odenplan fortsätter tåget söderut på Gröna linjen spår. Hur långt söderut är ännu inte bestämt; möjliga slutdestinationer är Gullmarsplan, Farsta eller Skarpnäck. Trafikstart är år 2028.

Den nya tunnelbanelinjen skapar  resmöjligheter som är till nytta för många. Det kommer att bli möjligt att åka direkt från Söderort till Karolinska Universitetssjukhuset i Hagastaden, eller till Arenastaden med sitt utbud av kontor, shopping samt kultur- och sportevenemang.

Digital presentation om Hagastaden

I denna presentation berättar vi om nya tunnelbanans arbeten i Hagastaden och hur omgivningen kan påverkas.

karta som visar den att nya sträckan knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan och får nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden.
Den nya sträckan knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan och får nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Klicka på kartan för att se den i ett större format.

Så långt har vi kommit

Framdriftskartan uppdaterad 1 november 2021. Kartan visar hur mycket berg som sprängts ut och kommande arbeten för arbetstunnlarna i Hagastaden och i Rudviken vecka 44-52

Klicka på bilden för att se hela kartan.

Nyheter

Undrar du något?

Skriv till kundtjänst eller ring på 08-600 10 00