Gul linje till Arenastaden

Tunnelbanan ska byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden.

Det här bygger vi

Den nya linjen får färgen gul och knyts samman med den Gröna linjen vid Odenplan.

Utmed sträckan byggs de nya stationerna Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Från Odenplan fortsätter tåget söderut på Gröna linjen spår. Hur långt söderut är ännu inte bestämt; möjliga slutdestinationer är Gullmarsplan, Farsta eller Skarpnäck. Trafikstart är år 2028.

Den nya tunnelbanelinjen skapar  resmöjligheter som är till nytta för många. Det kommer att bli möjligt att åka direkt från Söderort till Karolinska Universitetssjukhuset i Hagastaden, eller till Arenastaden med sitt utbud av kontor, shopping samt kultur- och sportevenemang.

karta som visar den att nya sträckan knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan och får nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden.
Den nya sträckan knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan och får nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Klicka på kartan för att se den i ett större format.

Så långt har vi kommit

Framdriftskartan visar hur mycket av tunnlarna som har sprängts ut den 2 mars 2023 och hur mycket bergarbeten som planeras till och med vecka 13.

I Hagastaden pågår sprängningar under Solnavägen, norrut i riktning mot Karolinska Universitetssjukhuset och söderut i riktning mot Norra Stationsgatan.

I Rudviken spränger vi från flera fronter. Söderut mellan Solnavägen och Åldermansvägen och norrut mot Arenastaden.

I Arenastaden spränger vi ut en arbetstunnel vid Dalvägen. Tunnelfronten befinner sig nära Råsundavägen i riktning mot Frösundaleden.

Klicka på bilden för att se hela kartan.

Nyheter

Undrar du något?

Skriv till SL:s kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.