Grön linje till Arenastaden

Tunnelbanans Gröna linje ska förlängas från Odenplan till Arenastaden i Solna.

Det här bygger vi

Med nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden skapas nya resmöjligheter som är till nytta för många. Det kommer bli möjligt att åka direkt med Gröna linjen från söderort till Karolinska Universitetssjukhuset i Hagastaden, eller till Arenastaden med sitt utbud av kontor, shopping samt kultur- och sportevenemang.

Vid Odenplan ansluter spåren till tunnelbanans Gröna linje. Det är ännu inte beslutat var tågen från Arenastaden får sin slutstation i söder;  möjliga slutdestinationer är Gullmarsplan, Farsta eller Skarpnäck.

Byggtiden är 8 år och trafikstart är år 2028.

karta som visar den att nya sträckan knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan och får nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden.
Gröna linjen förlängs norrut från Odenplan med nya stationer i Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Klicka på kartan för att se den i ett större format.

Så långt har vi kommit

Framdriftskartan visar hur mycket av tunnlarna som har sprängts ut den 26 maj 2023 och hur mycket bergarbeten som planeras till och med vecka 25.

I Hagastaden pågår tunnelsprängningar i norr- och södergående riktning. Norrut under Solnavägen, i nivå med Karolinska Universitetssjukhuset och söderut mot Vasastaden.

I Rudviken spränger vi från flera fronter. Söderut under Solnavägen i riktning mot Hagastaden och norrut mot Arenastaden.

I Arenastaden har vi sprängt ut en arbetstunnel från Dalvägen. Tunnelfronten befinner sig under Råsundavägen i riktning mot Frösundaleden.

Klicka på bilden för att se hela kartan.

Nyheter

Undrar du något?

Skriv till SL:s kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.