Sprängningar ovan jord vid Hagalundsgatan

Aktuellt  Dalvägen/Hagalund  2024-08-12

Under vecka 34 startar arbetet med att spränga ovan jord vid Hagalundsgatan, nära Tvärbanan. Här ska vi spränga bort berg för den framtida biljetthallen, för att så småningom komma ned till tunnlarna under marken.

Sprängningar ovan jord vid Hagalundsgatan. Klicka på bilden för att se den i ett större format. Bild: Region Stockholm.

Varningssignaler för sprängning
Sprängningar kan förekomma måndag – fredag mellan klockan 9.30 och 15:30. Vi kommer att spränga maximalt två gånger per dag. Sprängarbetet planeras att pågå till och med november 2024.

I samband med sprängningar ovan jord hörs varningssignaler.
Före sprängning: Flera korta signaler – – – – – –
Efter sprängning: En lång signal ________

Så påverkas du 
När vi spränger kommer vi spärra av området närmast. Du som bor nära arbetsområdet: tänk på att inte stå ute på balkongen eller för nära fönster när varningssignaler ljuder.

All trafik på Hagalundsgatan stängs under cirka 10 minuter. Om du sitter på bussen behöver du sitta kvar till sprängningen är över. Tvärbanans hållplats Solna station töms en kort stund, men sprängningarna kommer att utföras mellan tågtiderna så tidtabellen påverkas inte. Följ anvisningar, flaggvakter och annan information från personalen om du vistas i närheten.

Om du vill veta när vi spränger kan du anmäla dig till vår sms-tjänst. Då får du ett sms 30 minuter före varje sprängning. Anmäl dig till spräng-sms på nyatunnelbanan.se/sms.

Läs mer om arbetena vid Dalvägen/Hagalund

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.