Skip to main content

Blå linje till Barkarby

Blå linje ska förlängas från Akalla till Barkarby, som blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafikresenärer. Runt den nya stationen i Barkarbystaden växer en helt ny stadsdel fram.

Vi är i gång och bygger ut Blå linje till Barkarby. Det märks när vi bygger, men vi planerar noga för att vardagslivet ska fungera under byggtiden. Läs mer om hur du påverkas när vi bygger.  Planerad trafikstart för Blå linje till Barkarby är år 2026.

På aktuella arbeten kan du läsa mer om de arbeten som pågår.

 

Missade du senaste informationsmötet - då kan du se det inspelat här! 

Klicka här för att ta del av det senaste informationsmötet (från 22 april 2021) Det spelades in med bildpresentation och tal och du får veta mer om våra arbeten, vad vi ska göra, hur arbetet går till och vilken påverkan de kan ha för närområdet. Du kan både pausa och spola framåt och bakåt i inspelningen.

Här är presentationen i bild, utan berättande tal.

 

Vi skickar information 

Två till fyra gånger per år skickas ett nyhetsbrev ut till boende, verksamheter och fastighetsägare i Barkarby.

Här är de senaste nyhetsbreven: 

PDF icon Nyhetsbrev Barkarby mars 2021.pdf.

PDF icon Nyhetsbrev Barkarby november 2020

PDF icon Barkarby juni 2020.pdf

PDF iconBarkarby december 2019.pdf

 

Informationsutskick till dig i Barkarbystaden

I början av juni 2021 fick boende, verksamheter och fastighetsägare i Barkarbystaden information om de tunnelarbeten som beräknas närma sig bebyggelsen under hösten. Här kan du läsa broschyren:

 

Informationsutskick till dig i Akalla

I november 2020 skickade vi ut information till Akalla-området om kommande arbete med spårtunnlar och stationer i Barkarby och om förberedande arbeten i Akalla station. Här kan du läsa broschyren: Information om byggarbeten i Barkarby och Akalla.

I maj 2020 skickade vi ut information till boende, verksamheter och fastighetsägare om kommande arbete med spårtunnlar och stationer i Barkarby. Här kan du läsa broschyren: 
PDF icon Information om byggarbeten i Barkarby, maj 2020

 

Tidigare informationsutskick 

Inför byggstart av arbetstunnlarna i Barkarby skickade vi ut information till boende, verksamheter och fastighetsägare nära våra arbeten. Här kan du läsa broschyren:
PDF icon Information om byggstart, januari 2019

 

Miljödom (finns i boxen Miljöprövning 2017).

Tidplan för nya tunnelbanan till Barkarby.

 

(Senast uppdaterad 21-07-09)

Nyheter