Fortsatta sprängningar ovan jord i Sickla

Aktuellt  Sickla  2024-08-23

På nya tunnelbanans arbetsområde mellan Värmdövägen och Sickla köpkvarter pågår arbete med tunnelbanans biljetthall. Sedan hösten 2023 har vi periodvis sprängt ovan jord på arbetsområdet och i slutet av augusti startar återigen en sådan period av ovanjordssprängningar.

Sprängtider

I Sickla är sprängtiderna ovan jord helgfri måndag–fredag klockan 9.30, 12 och 14. Under hösten spränger även Skanska på Värmdövägen på uppdrag av Nacka kommun. Sprängningarna samordnas och det innebär att vid vissa sprängtillfällen klockan 12 och 14 görs två sprängningar med några minuters paus emellan för att släppa fram trafik. I de fallen kan nya tunnelbanans sprängningar ske klockan 12.10 och 14.10.

Vilka dagar vi spränger och hur många tider som utnyttjas varje dag beror på hur arbetet framskrider. Om du vill veta när vi spränger kan du anmäla dig till vår sms-tjänst. Då får du ett sms 30 minuter före varje sprängning. Anmäl dig till spräng-sms på nyatunnelbanan.se/sms.

Även Värmdövägsprojektet skickar spräng-sms, anmäl dig på nackastadblogg.skanska.se. För mer information om sprängningarna på Värmdövägen kontakta Nacka kommun eller Skanska.

Rutiner vid sprängning ovan jord

Under cirka 5–10 minuter vid varje sprängning ovan jord stängs ett område av runt sprängplatsen. Det påverkar gående, cyklister och all övrig trafik på Värmdövägen och Alphyddevägen.

Vid själva sprängningen ovan jord hörs varningssignaler.

Före sprängning: Flera korta signaler – – – – – –
Efter sprängning: En lång signal ________

Mer information

Pågående arbete i Sickla

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.