Arbeten i mars

Aktuellt  Hökarängen  2023-03-01

Sprängarbeten 
Under slutet av februari startade sprängarbetet i området mellan Saltvägen och Lingvägen. De första sprängningarna genomfördes i anslutning till Lingvägen, men under början av mars kommer sprängarbetet att förflytta sig till andra sidan tunnelbanespåret.

Sprängningar kan komma att genomföras helgfria vardagar klockan 07–19. Sprängarbetet ovan jord kommer att förflytta sig etappvis inom arbetsområdet och planeras att pågå till och med sommaren 2024. Tunnelfronten och sprängarbetet under jord beräknas nå området under andra halvan av 2024.

Spräng-sms
Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans sms-tjänst för spränginformation. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

Avstängda körfält
Ett körfält på Pepparvägen och ett körfält på Lingvägen i anslutning till arbetsområdet är avstängda och kommer att öppna igen under mars.

Arbeten i tunneln
Arbetet under jord fortsätter. Arbetet bedrivs med två borriggar på fyra fronter och rör sig väster och öster ut samtidigt. Under mars månad planerar vi att sammanlagt spränga ut ungefär 100–150 meter tunnel.

Klicka här för att se hur långt vi har kommit med tunneln

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.