En gångtunnel på gång

Har du promenerat i containerbron utanför Nacka Forum? Funderar du på vad som händer under dina fötter? Här pågår bygget av en gångtunnel mellan två entréer till station Nacka.

Nyhet  Nacka  2023-11-20
På flygfotot visas arbetsområdet utanför Nacka Forum. De framtida entréerna Stadsparken och Vikdalsbron är markerade med T-symboler. Bilden till höger visar gjutning av gångtunneln som byggs i betong.

Stationerna på tunnelbanan går ofta att nå från flera platser. För att resenärerna ska slippa korsa Vikdalsvägen byggs en entré till station Nacka på varje sida av vägen. Entréerna Stadsparken och Vikdalsbron binds ihop av en gångtunnel under Vikdalsvägen. Det kommer inte att krävas biljett för att använda tunneln.

Framsteg som syns

Det är många som undrar hur allt ska hänga ihop när det är klart. Allt eftersom går det faktiskt att se mer och mer av det färdiga resultatet. Nu framträder gången mellan de två framtida entréerna utanför Nacka Forum.

Så här såg det ut i gången tidigare i höstas innan betongarbetet började.

Arbetet går framåt även under jord

Det är inte bara utanför Nacka Forum som arbetet har kommit en bra bit på vägen. Över 70 procent av tunnelsprängningarna i Nacka är klara.

Följ arbetet med tunnelsprängningarna under jord på nya tunnelbanans framdriftskarta. Kartan uppdateras en gång i månaden.

Framdriftskarta

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.