Två organisationer med skilda ansvar

Nyhet  Söderort  2024-10-21
Två bilder visas. Den vänstra visar ett hål för de kommande snabbheissarna. Den högra bilden visar markarbeten som pågår under jord.
Till vänster: hålet för de fem snabbhissarna. Till höger. Pågående arbeten under jord.

På station Gullmarsplan bygger förvaltning för utbyggd tunnelbana en ny plattform för Blå linje. Samtidigt rullar bussar, tvärbana och tunnelbana på som vanligt vid en av Sveriges mest trafikerade knutpunkter.

Region Stockholm har två förvaltningar som jobbar med kollektivtrafiken – trafikförvaltningen (SL) och förvaltning för utbyggd tunnelbana (nya tunnelbanan). Trafikförvaltningen ansvarar för all befintlig trafik och för planering av hur trafiken ska gå i framtiden. Förvaltning för utbyggd tunnelbana ansvarar för att bygga ut tunnelbanan. När bygget är klart lämnas anläggningen över till trafikförvaltningen. Förvaltningarna har alltså ett nära samarbete men skilda ansvar.

Vem kontaktar jag?

Om du har frågor om hur trafiken kommer att gå i framtiden eller om upprustning av dagens Gullmarsplan är det trafikförvaltningens ansvar. Här hittar du kontaktuppgifter: https://sl.se/kundservice

Om du undrar vad som byggs eller är störd av ljud från våra arbeten hittar du kontaktuppgifter till förvaltning för utbyggd tunnelbana här: https://nyatunnelbanan.se/kontakt/

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.