Ny serie om vad som händer under dina fötter

Följ med bakom planken och se arbetet med nya tunnelbanan – både och över jord. Nu kommer serien Under dina fötter, som ger en inblick i hur det går till att bygga nya linjer och stationer.

Nyhet  Nya tunnelbanan  2022-06-22
Skärmdump från Under dina fötter på Youtube. Ett tunnelbanetåg går i Stockholm.
Nu är det premiär för Under dina fötter.

Vad händer under våra fötter? Den frågan ställer sig många stockholmare nu när tunnelbanan byggs ut och det både låter och känns på många platser. I Under dina fötter, som nu går att se på nya tunnelbanans Youtube-kanal och i sociala medier, får du följa arbetet med utbyggnaden på nära håll. 

Se första avsnittet:

– Att bygga nya tunnelbanan är en stor satsning som påverkar många invånare i Stockholm. På det här sättet ger vi stockholmarna en inblick i hur det går faktiskt går till att bygga ut nya linjer och stationer. Vi hoppas att serien ska väcka intresse och att många vill följa med på resan mot ny tunnelbana, säger Marianne Dunér, kommunikationschef på förvaltning för utbyggd tunnelbana. 

Följ med in i borriggen, 100 meter under marken. Foto: Region Stockholm.

I de första avsnitten får tittarna bland annat följa med upp i en borrigg, höra om utmaningarna med att bygga ut en depå och se hur man mäter så att tunnlarna hamnar rätt. Det blir också en inblick i hur det går till att planera helt nya linjer.

I serien Under dina fötter får tittarna även glänta på dörren till planeringsarbetet av nya Älvsjö-linjen. Foto: Region Stockholm.

– Bygget av nya tunnelbanan består av otroligt många delar och det är kul att kunna visa bredden och komplexiteten i arbetet på det här sättet, säger Oskar Hannler, projektledare för Under dina fötter.  

På nya tunnelbanans Youtube-kanal kan du nu se de tre första avsnitten. Prenumerera gärna på  kanalen, så missar du inte när det kommer fler avsnitt. 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00