Tyck till – var vill du kliva på tunnelbanan till Älvsjö

Har du tankar om bra – eller dåliga – lägen för stationer och uppgångar på den nya tunnelbanelinjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö? Då är det dags att tycka till nu i juni.

Nyhet  Älvsjö, Nya tunnelbanan  2022-06-01
Kollage av två bilder. Fingrar som pekar på en karta. Människor i grupp diskuterar,

I dag, onsdag 1 juni, öppnar en samrådsportal där all information, kartor och annat material finns samlat. Synpunkter kan du lämna via samrådsportalen, e-post eller brev. 

– Genom att samla allt så här och genom möjligheten att lämna synpunkter och ställa frågor direkt i portalen tror vi att vi når ut riktigt brett. Vi bjuder också in till två öppna hus, där jag hoppas på att få träffa många människor och få höra intressanta vinklar som vi kan ta med oss i den fortsatta planeringen, säger Kajsa Nilsson, projektledare för plan- och miljöprövning för tunnelbanan till Älvsjö. 

Samrådsportalen är öppen 1 – 29 juni.  

  Vid det här digitala samrådet fokuserar vi på att informera och samla in synpunkter om var stationsuppgångarna ska placeras, men samråd pågår under hela planeringstiden, säger Kajsa Nilsson.  

Samrådet är en del av arbetet med järnvägsplan och miljötillstånd för den nya linjen. Du kan läsa alla beslut och handlingar och mer information om vad järnvägsplan och miljötillstånd är. 

Öppet hus

Tisdag 14 juni klockan 16.00 – 19.00, tunnelbanestationen vid Liljeholmstorget (biljetthallen).    

Torsdag 16 juni klockan 16.00 – 19.00, Kulturhuset i Östberga.  

Läs mer om projektet 

Så lämnar du synpunkter 

Du kan lämna synpunkter fram till att järnvägsplanen och miljötillstånden ställs ut för granskning, men om du har synpunkter på var stationsuppgångarna ska placeras behöver du skicka in dem senast den 29 juni.  

Du kan lämna dina synpunkter genom att fylla i det digitala formuläret.

Du kan även mejla till registrator.fut@regionstockholm.se 

Eller skicka brev till: 
Förvaltning för utbyggd tunnelbana 
Box 454 36, 104 31 Stockholm   

Märk kuvertet eller mejlet ”Samråd Älvsjö”. 

Vill du veta mer?

Undrar du något?

Skriv till SL kundtjänst eller ring på 08-600 10 00