Sprängningar ovan jord vid Solnavägen

Aktuellt  Rudviken/Solnavägen  2023-12-08

Under vecka 50 startar arbetet med att spränga ovan jord vid Solnavägen. Här ska vi spränga bort berg för den framtida biljetthallen, för att så småningom komma ned till tunnlarna under marken.

Ovanjordsprängningar vid Solnavägen. Klicka på kartan för att göra den större.  Bild:  Region Stockholm.

Trafikpåverkan
När vi spränger ovan jord stängs en del av Solnavägen av för all trafik under cirka 10 minuter. Sträckan som stängs av är mellan korsningen Solnavägen/Sundbybergsvägen och Solnavägen/Industrivägen.

Sprängningar kan ske måndag – fredag mellan klockan 9 och 15.  Vilka dagar vi spränger och hur många tider som utnyttjas varje dag beror på hur arbetet framskrider. Om du vill veta när vi spränger kan du anmäla dig till vår sms-tjänst. Då får du ett sms 30 minuter före varje sprängning. Anmäl dig till spräng-sms på nyatunnelbanan.se/sms.

Varningssignaler för sprängning
I samband med sprängningar ovan jord hörs varningssignaler.
Före sprängning: Flera korta signaler – – – – – –
Efter sprängning: En lång signal ________

Arbeten i Hagalunds industriområde
Vid Gelbgjutarevägen i Hagalunds industriområde bygger vi stationens norra tunnelbaneentré. Norr och söder om den framtida entrén bygger vi ventilationsschakt så att luften i tunnlarna ska bli bra. Vi gräver upp mark, flyttar ledningar och bygger stödkonstruktioner för att stabilisera marken.

Läs mer om arbetena i Hagalunds industriområde.

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.