Rudviken/Solnavägen

Våra arbeten vid Solnavägen i Rudviken.

Våra arbeten vid Solnavägen i Rudviken

Från ett arbetsområde vid Solnavägen har en 350 meter lång arbetstunnel sprängts ut. Arbetstunneln leder fram till den framtida stationen Södra Hagalund.  Nu spränger ut tunnlar och plattformsutrymmen cirka 40 meter under jord. På framdriftskartan kan du se hur långt vi har kommit. Arbetena utförs av Itinera S.p.A på uppdrag av Region Stockholm.

Arbetet med att bygga stationens uppgångar startar under våren 2023. Vi börjar med att fälla träd så att vi kan bygga tunnelbanestationens södra uppgång vid Solnavägen. I Hagalunds industriområde kommer vi stänga av en del av Åldermansvägen söderut så att vi kan bygga ett ventilationsschakt.

De gula ytorna på kartan visar våra arbetsområden ovan jord. Arbetena med att bygga stationen är klara tidigast 2026. Sedan är det dags att lägga spår, installera signalsystem och allt annat som behövs i tunnelbanan. Det sista vi gör är att provköra med tåg och testa alla tekniska system innan tunnelbanan öppnar för trafik 2028.

Arbetsområde Södra Hagalund
Arbetsområde Södra Hagalund Foto: Region Stockholm

Arbetstider

Arbetstiderna anpassas efter de bullervillkor som finns. Arbetstider för moment under jord som låter mycket, som borrning och sprängning, är som regel helgfria vardagar klockan 07-22. Bullrande arbeten ovan jord sker helgfria vardagar klockan 07-19. Övriga tider på dygnet sker arbeten som låter mindre.

Påverkan på området

En del av Västra vägen är avstängd för bil-, cykeltrafik och gångtrafikanter. Vägsträckan kommer att vara avstängd under hela byggtiden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag har läst informationen om behandling av personuppgifter på nyatunnelbanan.se/nyhetsbrev och samtycker till att mina personuppgifter används för utskick av följande nyhetsbrev:

Nya tunnelbanans arbeten i Solna

Undrar du något?

Skriv till SL:s kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.