Arbeten i Barkarbystaden

I den framväxande Barkarbystaden på Barkarby gamla flygfält bygger vi en tunnelbanestation. Den får två uppgångar med varsin biljetthall. Nu pågår främst betongarbeten.

Aktuellt

Station Barkarbystaden på Barkarby gamla flygfält

Allt berg är utsprängt för tunnlarna och stationen med uppgångarna i Barkarbystaden. Nu pågår bland annat betongarbeten i tunnlar, station och schakt. Schakt finns på flera platser längs flygfältet och behövs bland annat för ventilation till den utbyggda tunnelbanan.

På den östra sidan av Barkarby gamla flygfält bygger vi ett ventilationstorn i trä. När det är klart kommer det också att fungera som fågeltorn.

Arbetet utförs av Rover på uppdrag av Region Stockholm.

Väster om stationen, i tunnlarna under Barkarbystadens bostadshus pågår borrning. Bultar ska borras fast i berget så att kablar och utrustning för tekniska installationer av olika slag sedan kan fästas längs tunnelväggarna. Borrningsarbeten utförs av Implenia.

Våra arbeten på Barkarby gamla flygfält, närmast Barkarbystaden, utgår från Robothöjdens arbetstunnel. Våra arbetsområden är markerade med gult. De mörkgröna områdena visar kommande kvarter och vägar som Järfälla kommun planerar. Plattformen i den nya tunnelbanestationen syns som en avlång streckad yta mellan de båda uppgångarna.
Våra arbeten på Barkarby gamla flygfält, närmast Barkarbystaden, utgår från Robothöjden och vår arbetstunnel där. Klicka på kartan för att se den i ett större format.

Arbetstider

  • Arbeten ovan jord kan ske helgfria vardagar kl. 07.00–19.00.
  • Arbeten under jord kan ske helgfria vardagar kl. 07.00–22.00.

Arbeten kan också utföras på andra tider, och då är arbetet anpassat till våra bullervillkor.

Påverkan på området

Våra arbeten anpassas till de bullervillkor som gäller.

  • Ovan jord kan bullrande arbeten ske helgfria vardagar kl. 07.00–19.00.
  • Under jord kan borrning och andra bullrande arbeten ske helgfria vardagar kl. 07.00–22.00.

De stora tunnelsprängningarna är klara. Men det kan ändå behöva utföras någon enstaka sprängning nere i tunnlarna. Sms skickas alltid ut 30 minuter innan en sprängning ska ske. Anmäl dig här till vår sms-tjänst.

Informationsmaterial

  • Läs mer om hur tunnelarbeten kan påverka närområdet här.
  • I den här filmen kan du se hur det går till att bygga tunnlar.

Andra byggprojekt i Barkarbystaden

Läs mer om utbyggnaden av Barkarbystaden på Järfälla kommuns webbsida. Järfälla kommuns servicecenter nås på telefon 08-580 285 00.

Digitalt nyhetsbrev om Barkarby

Fyll i din e-postadress och klicka på ”Prenumerera” nedan för att få ett nyhetsbrev om vad som händer i utbyggnaden av Blå linje till Barkarby.

Jag har läst informationen om behandling av personuppgifter på nyatunnelbanan.se/nyhetsbrev och samtycker till att mina personuppgifter används för utskick av följande nyhetsbrev:

 Information om utbyggnaden av Blå linje till Barkarby

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.