Veddesta

Våra arbeten i Veddesta och Barkarby.

Tunnlar och station i Veddesta

Nu är det öppna tunnlar hela vägen mellan Barkarby och Akalla. Den sista stora tunnelsprängningen skedde under Barkarbystaden i januari 2023. Via arbetstunneln i Veddesta har vi kunnat spränga ut en spårtunnel och en servicetunnel från Veddesta till Barkarbystaden.

Den nya stationen Barkarby är också helt utsprängd. Omkring 20 meter ned i berget ligger plattformsrummet, 250 långt, 20 meter brett och 15 meter högt. Stationen får två uppgångar med en biljetthall vardera. Dels vid Veddestabron, dels vid Veddestavägen i före detta Veddesta centrum.

Nu pågår framför allt betongarbeten, ovan och under jord: i tunnlarna, i stationen, i uppgångarna och i olika schakt.

Karta över Veddesta industriområde och Barkarby stationsområde med nya tunnelbanans arbetsområden.
Våra arbeten utgår från Veddesta industriområde, där vi har flera arbetsområden. Klicka på kartan för att se den i större format.

Arbetstider

Arbeten ovan jord kan ske helgfria vardagar kl. 07.00–19.00.

Påverkan på området

  • Under jord kan bullrande arbeten ske helgfria vardagar kl. 07.00–22.00.
  • Ovan jord kan bullrande arbeten ske helgfria vardagar kl. 07.00–19.00.
  • Arbeten ovan och under jord kan också utföras på andra tider, och då är de anpassade till bullervillkoren.

Sprängningsarbetet i Veddesta är klart. Om det skulle krävas någon kompletterande sprängning, skickar vi ut sms och röstmeddelande till fast telefon 30 minuter innan. Eventuell sprängning ovan jord signaleras alltid med ljudsignal före och efter.

Andra byggprojekt vid Barkarby station

Det pågår flera andra byggprojekt i Veddesta.

Barkarby station

Trafikverket håller på att bygga nya plattformar för fjärrtåg och regionaltåg vid Barkarby pendeltågsstation. Arbete pågår också med en ny stationsentré vid pendeltågets norra plattformsände. Den nya entrén ingår i en ny stationsbyggnad som ska ansluta till Veddestabron.

Veddestabron invigdes i juni 2022, och har byggts av Trafikverket och Järfälla kommun. Bron förbinder Veddesta och Barkarbystaden i och med att den går över järnvägen (Mälarbanan) och E18.

Här är Trafikverkets webbplats om pågående arbeten i Barkarby.

Kontaktuppgifter:

Digitalt nyhetsbrev om Barkarby

Fyll i din e-postadress och klicka på ”Prenumerera” nedan för att få ett nyhetsbrev om vad som händer i utbyggnaden av Blå linje till Barkarby.

Jag har läst informationen om behandling av personuppgifter på nyatunnelbanan.se/nyhetsbrev och samtycker till att mina personuppgifter används för utskick av följande nyhetsbrev:

 Information om utbyggnaden av Blå linje till Barkarby

Undrar du något?

Skriv till SL kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.