Kika in i tunneln i Hökarängen

43 meter in i berget pågår arbetet med den tunnel som behövs för att bygga ut depån i Högdalen. Så här ser det ut just nu.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2022-01-12


Tunneln vid Örbyleden i Hökarängen började sprängas ut under förra året. Nu kan du följa arbetet och tunnelfrontens position på den framdriftskarta som uppdateras var fjärde vecka. Du hittar kartan nedan eller på projektets startsida.

Kartan visar var tunnelfronten befinner sig. Grön markering är utspräng tunnel, orange markering är planerade arbeten de kommande fyra veckorna. 

Bilden visar tunnelmynningen inifrån tunneln.

Bilden visar när borrhålen i tunnelfronten laddas med sprängmedel.

Fakta: Högdalsdepån byggs ut 

När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån i södra Stockholm byggas ut. En uppställningshall under jord och en ny spårtunnel som ansluter depån och tunnelbanans Farstagren planernas också.   

Vid Örbyleden i Hökarängen anlägger Region Stockholm den arbetstunnel som behövs för att uppställningshallen och spårtunneln ska kunna byggas. Arbetstunneln kommer att användas för att transportera ned maskiner och personal under jord och transportera upp det berg som sprängts ut. Arbetstunneln kommer ta ungefär 1 år att bygga.  

Läs mer: Högdalsdepån är hjärtat i nya tunnelbanan  

Undrar du något?

Skriv till kundtjänst eller ring på 08-600 10 00