Då är det slutsprängt ovan jord i Hökarängen 

Det sprängs flera gånger om dagen på nya tunnelbanans arbetsområde i Hökarängen, men om några månader ska det vara klart för den här gången.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2023-09-21

I Hökarängen i södra Stockholm pågår arbetet med en ny tunnel mellan Högdalsdepån och tunnelbanans Farstagren. I området mellan Saltvägen och Lingvägen ska den nya tunneln ansluta till spåren ovan jord. Här har det sprängts sedan i februari. I december planeras sprängarbetet ovan jord att vara avslutat.   

– Det ser ut som att vi ska kunna avsluta sprängarbetet före jul. Det är klart att det kan bli tal om någon småknall under våren, men på det stora hela handlar det om en period med mindre bullrande arbeten. Under jord kommer sprängarbetet att fortsätta som vanligt, men arbetet i tunneln befinner sig fortfarande en bit bort och kommer inte märkas än på ett tag, säger Knut Urtel, projektledare på nya tunnelbanan.    

Kartan visar arbetsområdet och var sprängarbetet genomförs ovan jord. Tunnelarbetet under jord väntas nå området Kryddhyllan sommaren 2024.   
Så här kommer området att se ut när arbetet är klart. Här kommer tågen att kunna åka ned i den nya tunneln till depån. Vy söderut mot Farsta. Foto: Region Stockholm/WSP/Lundell Arkitekter.

Spränginformation i mobilen 

Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans sms-tjänst för spränginformation. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna.     

Klicka här för att anmäla dig till sms-tjänsten   

Högdalsdepån byggs ut   

När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om de nya tågen ska Högdalsdepån byggas ut. En ny spårtunnel byggs också för att ansluta depån och tunnelbanans Farstagren, så att tågen kan komma in och ut via både Högdalen och Hökarängen. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen är klart 2026.

Titta: Ny film förklarar utbyggd depå  

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.