Kartan visar sprängarbetet under jord 

Just nu pågår utbyggnaden av Högdalsdepån och arbetet med en ny tunnel mellan depån och Hökarängen. Här är kartan som hjälper dig att hålla koll på sprängarbetet under jord.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2024-05-14
Bilden visar framdriftskartan till vänster och arbeten i tunneln till höger.

Den nya tunneln som blir 2,5 kilometer lång byggs för att koppla ihop Högdalsdepån med tunnelbanans Farstagren. Arbetet med tunneln startade 2021 och rör sig väster- och österut samtidigt. Hela tunneln beräknas vara utsprängd under slutet av 2024.

Vill du veta när vi ska spränga?

Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans sms-tjänst för spränginformation. Klicka här för att läsa mer  

Uppdateras varje månad

På nya tunnelbanans framdriftskartor kan du följa sprängarbetet i tunnlarna. Kartorna uppdateras en gång i månaden och du hittar dem på respektive områdessida på nyatunnelbanan.se. Du hittar även kartorna för utbyggd depå i Högdalen och de andra utbyggnadsdelarna som har tunnlar kvar att spränga genom att klicka på länkarna nedan.

Karta Utbyggd depå i Högdalen

Karta Blå linje till Nacka och Söderort

Karta Grön linje till Arenastaden

Högdalsdepån byggs ut 

Vi bygger ut och moderniserar tunnelbanedepån i Högdalen för att kunna ta emot fler tåg när Stockholms tunnelbana växer. Vi bygger också en ny tunnel för att ansluta depån till tunnelbanans Farstagren. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen är klart 2026. 

Titta:Ny film förklarar utbyggd depå   

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.