Koll på alla smällar med spräng-sms

Utbyggnaden av Högdalsdepån och arbetet med den nya tunneln mellan depån och Hökarängen pågår för fullt. Så här gör du för att hålla koll på när det sprängs.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2024-06-27
Kollage av två bilder där den ena visar en hand som hållet i en mobiltelefon och den andra en borrigg i en tunnel.

Tunneln som ska bli 2,5 kilometer lång borras och sprängs fram under jord. Arbetet startade 2021 och hela tunneln planeras att vara färdigsprängd under slutet av 2024. Sprängningarna i tunneln kan ibland höras på lång väg och även upplevas som obehagliga, särskilt om man inte är beredd.

Spränginformation i mobilen

Om du vill veta när det ska sprängas nära dig kan du anmäla dig till nya tunnelbanans sms-tjänst för spränginformation. Då får du ett sms 30 minuter före varje sprängning. I verktyget kan du även lägga till ytterligare adresser, till exempel om du vill ha spräng-sms från arbeten både vid din bostad, en anhörigs bostad eller din arbetsplats.

Klicka här för att anmäla dig

Var sprängs det i tunneln just nu?

På vår framdriftskarta kan du följa sprängarbetet under jord. Kartan uppdateras en gång i månaden. Klicka här för att öppna kartan

Kartan visar utbyggnaden av Högdalsdepån och den nya tunneln mellan depån och Hökarängen.

Vi bygger ut Högdalsdepån  

Vi bygger ut och moderniserar tunnelbanedepån i Högdalen för att kunna ta emot fler tåg när Stockholms tunnelbana växer. Vi bygger också en ny tunnel för att ansluta depån till tunnelbanans Farstagren. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen är klart 2026.

Titta: Ny film förklarar utbyggd depå    

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.