Skip to main content

Aktuella arbeten Barkarby

Här är information om de arbeten som vi gör för utbyggnaden av Blå linje till Barkarby.

 

Arbetet med att bygga ut tunnelbanans Blå linje från Akalla till Barkarby går nu i en ny fas med högre växel och ökad omfattning. Våra tre arbetstunnlar, i Veddesta industriområde och på Barkarby gamla flygfält vid Robothöjden och på Landningsbanan, är färdigutsprängda och används i den fortsatta utbyggnaden. Via arbetstunnlarna transporteras personal, maskiner och bergmassor när vi borrar och spränger ut spårtunnlar och stationsutrymmen. 

I "Information om våra arbeten nära dig", kan du läsa om våra arbeten.

 

Digitalt infomöte 10 november kl. 18.00

Tisdag den 10 november är du välkommen till ett digitalt informationsmöte. Då berättar vi mer om vad vi ska bygga, hur det går till och hur våra arbeten kan påverka omgivningen. Passa på att ställa frågor som vi sedan tar upp under mötet. Här fyller du i dina frågor. i ett webbformulär. 

En möteslänk kommer att läggas upp här på webbplatsen en stund innan mötet börjar.

Vi spelar också in mötet, så att du som inte har möjlighet att vara med kan ta del av det i efterhand. Länk läggs upp här efteråt. 

 

Läs mer om de arbeten vi gör via våra tre arbetstunnlar. Klicka på kartan eller följ länkarna här nedanför.

Arbeten i Veddesta/Barkarby

Arbeten vid Robothöjden/Barkarbystaden

Arbeten vid Landningsbanan

 


Innan vi börjar arbeta i ett område eller utför någon typ av arbeten som kan märkas och höras mer, meddelar vi närområdet. För den typen av sms hittar vårt sms-system automatiskt alla telefonnummer i det aktuella området. Fasta telefoner blir uppringda med ett röstmeddelande. Kontantkorts- eller företagsnummer som inte är knutna till en adress i det aktuella området behöver registreras för att få denna typ av informations-sms.
I samma länk går det bra att avregistrera sig om du inte önskar fler sms. Du kan också anmäla dig för att få sms inför sprängning.
​(Extern sms-tjänst som tillhandahålls av UMS Alert - öppnas i nytt fönster.)