Skip to main content

Aktuella arbeten Barkarby

Här är information om de arbeten som vi gör för utbyggnaden av Blå linje till Barkarby.

Missade du senaste informationsmötet - då kan du se det inspelat här! 

Klicka här för att ta del av det senaste informationsmötet (från 22 april 2021). Det spelades in med bildpresentation och tal och du får veta mer om våra arbeten, vad vi ska göra, hur arbetet går till och vilken påverkan de kan ha för närområdet. Det går att både pausa och spola framåt och bakåt i inspelningen.

 

Se en inspelning av höstens informationsmöte
Missade du höstens informationsmöte om utbyggnaden av Blå linje till Barkarby? (november 2020) Här kan du se och höra den presentation som hölls på mötet. Vi berättar bland annat om vad vi ska bygga, hur det går till och hur våra arbeten kan påverka omgivningen. Det går att både pausa och spola framåt och bakåt i inspelningen. 

 

Ny fas i utbyggnaden

Arbetet med att bygga ut tunnelbanans Blå linje från Akalla till Barkarby har växlat upp och ökat i omfattning. Via våra tre arbetstunnlar, i Veddesta industriområde och på Barkarby gamla flygfält vid Robothöjden och på Landningsbanan kan vi bygga tunnel i flera riktningar samtidigt och på samma gång. 
"Information om våra arbeten nära dig", kan du läsa om våra arbeten. I den här senare versionen "Information om våra arbeten nära dig" finns också mer info om arbeten i Akalla station. 

Läs mer om de arbeten vi gör via våra tre arbetstunnlar. Klicka på kartan här ovanför eller följ länkarna:

Arbeten i Veddesta/Barkarby

Arbeten vid Robothöjden/Barkarbystaden

Arbeten vid Landningsbanan/Akalla 

 

Tyck till om utbyggnaden

Nu har du som bor, jobbar eller rör dig nära nya tunnelbanans arbeten möjlighet att uttrycka din åsikt i en attitydundersökning. 
Här hittar du undersökningen för blå linje till Barkarby.

 


Två typer av sms

Innan vi börjar arbeta i ett område eller utför någon typ av arbeten som kan märkas och höras mer, meddelar vi närområdet. För den typen av sms hittar vårt sms-system automatiskt alla telefonnummer i det aktuella området. Fasta telefoner blir uppringda med ett röstmeddelande. Kontantkorts- eller företagsnummer som inte är knutna till en adress i det aktuella området behöver registreras för att få denna typ av informations-sms.
I samma länk går det bra att avregistrera sig om du inte önskar fler sms.

Du kan också anmäla dig för att få sms inför sprängning. Ett sms kommer då cirka 30 minuter innan sprängning. (Extern sms-tjänst som tillhandahålls av UMS Alert - öppnas i nytt fönster.) 

 

(Senast uppdaterad 21-04-23)