Gul linje till Älvsjö

En ny linje ska byggas mellan Fridhemsplan och Älvsjö, med stationer i Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet och Östberga.

Karta över sträckningen av den nya tunnelbanelinjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö, med stationer i Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet och Östberga.
Gul linje byggs från Fridhemsplan via Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet och Östberga till Älvsjö. Klicka på kartan för att se den i en egen flik i webbläsaren.

Samråd 15 november – 12 december

Allt du behöver veta finns här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag har läst informationen om behandling av personuppgifter på https://nyatunnelbanan.se/nyhetsbrev och samtycker till att mina personuppgifter används för utskick av nyhetsbrevet.

Digitalt nyhetsbrev Gul linje till Älvsjö

Bakgrund

Under Sverigeförhandlingen 2017 beslutades att tunnelbana ska byggas mellan Fridhemsplan och Älvsjö.  

2020–2022 pågick ett utredningsarbete av möjliga sträckningar och stationer.   

I december 2021 beslutade Region Stockholm att linjen får stationerna:  Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö.

Vimmel av människor väntar på att kliva på ett tunnelbanetåg

Binder ihop Stockholm

En helt ny tunnelbanelinje mellan Fridhemsplan och Älvsjö binder ihop centrala och södra Stockholm. Det gör att 48 500 nya bostäder med hållbara kommunikationer kan byggas. Linjen ger nya resmöjligheter med smidiga bytespunkter till annan kollektivtrafik samtidigt som T-Centralen och röd linje avlastas.

Spårlinjekarta med de tunnelbanelinjer som i dag är planerade att byggas ut. Klicka på bilden för att se den i större format. Illustration: Region Stockholm
Spårlinjekarta med de tunnelbanelinjer som i dag är planerade att byggas ut. Klicka på bilden för att se den i större format. Illustration: Region Stockholm

Nya linjen i korthet

  • Stationer: Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Stationerna ligger i tätbebyggda områden och ytterligare stadsutveckling pågår runt flera av dem. 
  • Depå: linjen får en egen depå, där tågen kan parkeras under natten, servas, underhållas och städas.
  • Färg på linjen: gul. 
  • Restid: cirka 10 minuter mellan ändstationerna.   

Titta på filmen om den nya linjen

Nyheter

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.