Arkitektur och rulltrappschakt i Under dina fötter 

Äntligen finns ett nytt avsnitt av Under dina fötter. Den här gången får du se arbetet med de sneda schakten där rulltrapporna ska gå och träffa arkitekterna som ser till att de mörka bergrummen blir fungerande stationer.

Nyhet  Nya tunnelbanan  2024-06-24
Bilden visar två delar: till vänster en modern tunnelbanestation med människor som använder trappor och rulltrappor, och till höger en mörk grotta med två arbetare i gula skyddskläder. Texten säger "UNDER DINA FÖTTER" och "Från grått berg till färg och ljus" och illustrerar övergången från rå berggrund till en färdig tunnelbanestation.
I nya avsnittet av Under dina fötter får du både möta arkitekterna bakom stationerna och se det utmanande arbetet att spränga de sneda rulltrappsschakten. Foto: Region Stockholm.

I avsnitt 8 får du möta arkitekten som varit med från start och utformat flera av de nya stationerna. Vad behöver man egentligen tänka på för att en station ska fungera så bra som möjligt för resenärerna?  

Det är dags att spränga snett – för nu ska rulltrappsschakten byggas: I Hagastaden är det nu hål rakt igenom hela stationen och betongarbetet tar fart. I Sickla ska rulltrappsschaktet sprängas på ett unikt sätt –  med hjälp av vatten. 

Se hela avsnittet nu på Youtube eller Nya tunnelbanan play

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00