Öppen tunnel den 23 april – besök nya tunnelbanans station i Barkarby

Region Stockholm hälsar välkommen till Öppen tunnel!

Bild med tre personer i varselväst och texten Välkommen in i nya tunnelbanan
Foto: Region Stockholm

Det är några år kvar innan tågen börjar gå, men den 23 april har du chansen att besöka en av de nya tunnelbanestationerna. Följ med ner i tunnlarna i Barkarby, till Blå linjes nya slutstation.

När?

Söndagen den 23 april klockan 10.00–16.00.

Var?

Ta dig till evenemangsområdet på fotbollsplanen Veddestavallen, nära korsningen Veddestavägen och Äggelundavägen. Där får du en biljett till tunneln. Vi bjuder på fika innan det blir din tur att gå ner under jord. Var beredd på att det kan bli väntetid.

Enklaste sättet att ta sig hit är med kollektivtrafik till Barkarby station. Därifrån tar det 10–15 minuter att promenera till Veddestavallen. Evenemanget är bilfritt och det finns inga parkeringar i området.

Vem kan gå ner i tunneln?

Du som besöker tunneln måste vara minst 120 centimeter lång och kunna gå hela den runt 700 meter långa tunnelpromenaden utan hjälpmedel. Delar av tunneln lutar och är i uppförsbacke. Av säkerhets skäl är det inte tillåtet med till exempel barnvagn, rullstol, ledarhund eller permobil. Lämna stora väskor hemma.

Eftersom du besöker en byggarbetsplats kan underlaget vara ojämnt och promenaden är bitvis brant. Praktisk klädsel och rejäla skor rekommenderas. Innan du går ner i tunneln kommer du att få låna varselväst och hjälm.

Ingen anmälan krävs, men du får gärna följa och kryssa i på Öppen tunnels Facebook-event om du tänker komma eller är intresserad. 

Evenemanget är gratis.

Kolla in framtiden

Är du nyfiken på framtidens Barkarby?  Både Järfälla kommun och och flera av byggherrarna kommer att vara på plats vid den öppna tunneln med en utställning med modeller, digitala rum och visionsbilder. Glöm inte att kika in där!

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.