Kvälls- och nattarbete i Järla 27–28 juni 2024

Aktuellt  Järla  2024-06-19

Uppdatering 2024-06-25: Arbetet inställt.

På tunnelbanans arbetsområde vid korsningen mellan Birkavägen och Kyrkstigen pågår betongarbete. Betongkonstruktionerna är stommen i biljetthall och rulltrappsschakt. Av praktiska skäl behöver vi göra en större, sammanhängande betonggjutning där arbetet kan pågå i cirka 24 timmar.

Tider för betonggjutningen

Arbetet är planerat att starta torsdag 27 juni klockan 04 och avslutas senast fredag 28 juni klockan 07. Troligtvis avslutas gjutningen redan torsdag kväll men arbetet kan dra ut på tiden och därför aviseras att det kan pågå även under natten mot fredag. Gjutningen kan inte avbrytas när den har påbörjats.

Datum och tider är preliminära och kan komma att uppdateras här på vår webb.

Det är fördelaktigt att gjuta större gjutningar i en etapp för att få en tätare konstruktion utan gjutskarvar. Förutom att betongkonstruktionen blir tätare är metoden även mer energieffektiv. Vid den här gjutningen ska en 14 meter lång bottenplatta till rulltrappor och hissar i biljetthallen gjutas.

Arbetsmoment

Arbetet omfattar huvudsakligen formbygge, enstaka kranlyft samt pumpning av betong. Gjutningen ska göras med så kallad självkompakterande betong. Det innebär att ingen betongvibrator behövs.

Påverkan

Arbetet bedöms inte överskrida riktvärden för buller inomhus.

Läs mer om betongarbetet i nya tunnelbanan

Betong lägger grunden för ny tunnelbana

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.