Sprängningar ovan jord utanför Karolinska 

Aktuellt  Hagastaden, Vasastaden  2022-11-04

På Solnavägen, utanför Karolinska universitetssjukhuset, pågår arbetet med att gräva fram station Hagastadens norra biljetthall med uppgångar mot sjukhuset och Karolinska Institutet.

Torsdagen den 10 november kommer vi börja borra och spränga bort berg på arbetsområdet.  Sprängningarna  pågår till och med våren 2023.

Kortare stopp i trafiken  
Sprängningar kan ske helgfri måndag till fredag klockan 09.00,10.00, 12.00, 14.00, 15.00, 16.00 och 19.00.  Alla sprängtider kommer inte att användas varje dag. Vid sprängtillfället stänger vi av runt arbetsområdet vilket innebär kortare stopp i trafiken. Det kommer att finnas personal på plats som med flaggor visar att trafiken stängs av.

Varning för sprängning 
Innan salvan avlossas hörs korta varningssignaler. När sprängningen är klar ljuder en lång signal.

Om du i förväg vill veta när vi spränger kan du anmäla dig till vår sms-tjänst. Då får du ett sms 30 minuter före varje sprängning. Anmäl dig till spräng-sms på nyatunnelbanan.se/sms.

Säkerheten viktig  
När man ska spränga ovan jord är säkerheten en viktig fråga. Platsen där salvan ska avlossas täcks noggrant med så kallade sprängmattor av gummi, som hindrar stenar från att flyga iväg.

Läs mer om hur det går till när vi spränger ovan jord.

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.