En blick in i 2018

Nyhet  Arenastaden, Barkarby, Nacka, Nya tunnelbanan, Södermalm, Söderort, Utbyggd depå i Högdalen  2018-01-11
En intensiv vår väntar för nya tunnelbanan – inte minst med alla de förberedelser som behövs för den planerade byggstarten under hösten/vintern.

Publicerad: 2018-01-11

– Det kommer att hända mycket! Det mesta kommer inte att synas och märkas ute på stan, men vi har mycket arbete framför oss inför våra byggstarter, säger förvaltningschef Mårten Frumerie.

Snart klar plan för Blåa linjen söderut

Den största delen av utbygganden, Blå linje från Kungsträdgården till Nacka och söderort, har snart en järnvägsplan som kommer att visas upp för granskning innan den skickas till Trafikverket för fastställelse. Planen är att det ska ske i februari.

Förhandling om Gula linjen

I början av februari kommer mark- och miljödomstolen att hålla förhandling om utbyggnaden av nya Gula linjen.

– Vi kommer att presentera utbyggnaden för domstolen ur alla tänkbara vinklar, med fokus på grundvatten, miljö och störningar under byggtiden, säger Malin Harders, projektchef för utbygganden av Gula linjen.

Domen väntas komma under april.

Granskning av depåplaner

Senare i vår kommer även projektet för utbyggnaden av depån i Högdalen att visa upp sin järnvägsplan för granskning och under året kommer alla de färdiga järnvägsplanerna att skickas till Trafikverket för fastställelse.

Barkarby först ut

Att byggtiden närmar sig betyder också att de första större upphandlingarna kommer att skickas ut under våren. De rör arbetstunnlar i Barkarby, som är det första som ska byggas.

Smart karta

En del arbeten pågår redan, det handlar om förberedande arbeten som flytt av ledningar. Alla arbeten går att följa på vår interaktiva karta.

Vill du veta mer om hur utbyggnaden av tunnelbanan går? Bor du i närheten av där vi ska bygga? Prenumerera gärna på våra nyhetsbrev så får du information i din mail varje månad. 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00