Svar på frågor – dygnet runt 

Varje dag, året runt svarar SL Kundtjänst på frågor om tunnelbaneutbyggnaden. En vanlig månad kommer det in ungefär 65 samtal och mail.

Nyhet  Nya tunnelbanan  2024-03-27
Man med headset sitter framför datorskärm.
Det går bra att kontakta kundtjänst både genom att skriva och att ringa. Foto: Region Stockholm.

– De allra flesta frågorna kan kundtjänst svara på direkt, men är det mer komplicerade frågor får vi dem in till oss, så att våra experter kan hjälpa till med svar, säger Andreas Lundell, samordnare för närområdeskommunikation på nya tunnelbanan.  

Det finns flera sätt att komma i kontakt med kundtjänsten, det går bra att både skriva in till dem och att ringa på numret 08-600 1000. Om du tycker att numret låter bekant kan det bero på att samma kundtjänst även svarar på alla frågor om bussen är i tid eller tåget är inställt idag.

Andreas Lundell, samordnare närområdeskommunikation Foto: Oskar Hannler

– Ja, vi har samma kundtjänst som SL, men vi har specialutbildat agenter, så att de kan svara på våra frågor. Det är allt från hur lång tid det tar tills utbyggnaden är klar till frågor om vad det är som låter just nu. Vi jobbar på många platser runt om i Stockholm och våra arbeten flyttar på sig när tunnlarna sprängs ut. Därför har vi ett tätt samarbete med kundtjänst och håller dem ständigt uppdaterade med aktuell information, säger Andreas Lundell.   
 

Här hittar du alla kontaktuppgifter till kundtjänst: https://nyatunnelbanan.se/kontakt/ 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00