Skip to main content

Mer kollektivtrafik för en växande region

Stockholms från ovan_leverantörsdag2017_Henrik Trygg
Stockholms läns landsting planerar utbyggnader inom kollektivtrafiken för många tiotals miljarder kronor under de närmaste åren.

Stockholm är en av Europas snabbast växande storstadsregioner. Vi blir runt 35 000 fler invånare varje år. Då måste kollektivtrafiken byggas ut för att möta framtiden. Nu kommer flera av de största projekten, däribland hela tunnelbaneutbyggnaden, att presenteras på en leverantörsdag för bygg- och anläggningsföretag den 26 oktober.

 - Vi vill informera branschen om alla de upphandlingar som vi har på gång – och det ganska snart. Vi räknar med att börja skicka ut de första förfrågningsunderlagen efter årsskiftet, byggstart för de stora arbetena hoppas och tror vi blir om ungefär ett år, säger Mårten Frumerie, förvaltningschef för tunnelbaneutbyggnaden.

Tanken med leverantörsdagen är den ska ge kunskap om vilka utbyggnader som är på gång inom kollektivtrafiken i Stockholm. Förutom nya tunnelbanan kommer det att finnas information om tvärbanans utbyggnad till Kista och Roslagsbanans utbyggnad med ny depå och dubbelspårväg. Representanter för kvalificeringssystemet TransQ (Achilles) är på plats, liksom representanter från Skatteverket.

Mer information och möjlighet att anmäla sig via den här länken.

Praktisk information:
Datum: Torsdag 26 oktober 2017
Tider: 10:30 – 12:00    Incheckning 
           12:15 – 17:30     Presentationer och mingel  
Adress: Courtyard by Marriott, Rålambshovsleden 50, 112 19 Stockholm

Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

 

2019-01-29