<--Google tag manager--> <-- --> <-- End Google Tag Manager --> Skip to main content

Vad gör nya tunnelbanan i Åkeshov?

Karta över tunnelbanan
Nya tunnelbanan syns nu på många platser i Stockholm. Vid Åkeshovs tunnelbanestation installerar vi fyra nya växlar i spåren för att bättre kunna hantera störningar när tunnelbanan har byggts ut. 

Publicerad 2020-07-20

De nya växlarna behövs för att öka möjligheterna att vända tågen i Åkeshov när den nya tunnelbanelinjen till Arenastaden har kopplats ihop med Grön linje vid Odenplan. 

Det ger trafikledningen nya verktyg att anpassa trafikeringen, både i ordinarie trafik och vid störningar, säger Alf Karlsson, projektledare för arbetena i Åkeshov.

Med den nya linjen som byggs från Odenplan till Arenastaden i Solna kommer resenärerna kunna åka direkt från Arenastaden till söderort på Gröna linjens spår. En resa mellan Arenastaden och Gullmarsplan kommer att ta cirka 18 minuter.

Bild på tunnelbaneväxel

Arbetena i Åkeshov pågår nattetid och beräknas vara klara 17 augusti. Söderspåret stängs av från Åkeshov den 19-23 juli mellan klockan 22.10 och 00.40. Dessa kvällar och nätter kommer trafiken att vara begränsad, framförallt mellan Alvik och Hässelby strand men även mellan Alvik och Hötorget. Du kan söka alternativa resvägar på sl.se. Dagtid kommer trafiken att fungera som vanligt. 

Klicka här för att läsa mer om hur tunnelbanan till Arenastaden byggs. 

 

2020-07-20