Skip to main content

Infartsparkering i Sickla stänger

Infartsparkering i Sickla stänger 29/2
Nu börjar arbetet med tunnelbanan till Nacka och infartsparkeringen vid Saltsjöbanans Nacka station stängs.

Publicerad 2020-02-04

Vi kommer att göra i ordning ett arbetsområde på en del av infartsparkeringen vid Saltsjöbanans Nacka station. Även resterande del av infartsparkeringen kommer att behöva användas för utbyggnaden av tunnelbanan.

– Vi har in i det sista försökt att hitta alternativa lösningar men tyvärr behöver vi använda hela infartsparkeringen redan nu. Eftersom vi arbetar i ett tätbebyggt område är det ont om ytor säger Gunilla Wesström, projektchef.

Det innebär att hela infartsparkeringen stängs och att sista dag att parkera är 28 februari 2020 fram till klockan 23.00. Den västra delen närmast Sickla station kommer att stängas tidigare och sista dag att parkera där är 17 februari fram till klockan 01.00 (observera att det är natten mellan 16 och 17 februari). Totalt stängs 90 platser. Den västra delen som stängs tidigare har 40 platser.

I Sickla ska vi bygga en arbetstunnel från ett bergrum vid Värmdövägen, mitt emot Saltsjöbanans Nacka station. Arbetstunneln behövs för att bygga station Sickla och den anslutande spårtunneln.

Även den tillfälliga boendeparkeringen stängs
På den västra delen av infartsparkeringen finns idag en yta som tillfälligt upplåtits som boendeparkering. Även den kommer att stänga och berörda informeras av Nacka kommun.

Infartsparkeringar i Nacka
För information om infartsparkeringar i Nacka se nacka.se/infartsparkeringar eller ring kommunen på tel. 08-718 80 00.

2020-02-04